lauantai 14. helmikuuta 2015

Kirsikkaiset ystävänpäiväleivokset

Hyvää ystävänpäivää kaikille! Ystävänpäivän hengen mukaisesti kehittelin päivään sopivat leivokset: pohja on hieman raidallinen pinkin sävyillä sekä kostutettu kirsikkaliemellä. Lisäksi kuorrutteeseen tulee kirsikkalientä, mikä tekee koko leivonnaiselle ihanan kirsikkaisen maun. Mitat ovat grammoina, koska grammat ovat niin paljon tarkempia, mutta laitan lisäksi desilitroina mitat, jos jollain ei satu keittiövaakaa olemaan.

Tästä reseptistä tulee noin 20 leivosta.


Ystävänpäiväleivokset:

3 munaa
113 g sokeria (1 1/2 dl)
80 g vehnäjauhoja (1 1/2 dl)
34 g perunajauhoja (1/2 dl)
1/2 tl leivinjauhetta
punaista elintarvikeväriä
20 kpl cocktailkirsikoita  (kaksi pientä purkkia)
1/2 dl kirsikkalientä kostutukseen

Kuorrute:

120 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g voita
230 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl kirsikkalientä
punaista elintarvikeväriä


Voitele ensimmäisenä noin 24 x 20 cm vuoka, korppujauhota se ja laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Mittaa kuivat aineet valmiiksi kulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöiset munat ja sokeri, kunnes vaahto on erittäin kuohkeaa. Lisää jauhot varovaisesti sekoittaen vaahtoon. Ota vajaa puolet taikinasta toiseen kulhoon ja lisää tippa punaista elintarvikeväriä. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikinat vuorotellen vuokaan. Vedä taikinan läpi veitsellä viivoja, jolloin taikinat sekoittuvat kauniisti ja valmistuessaan palat ovat hiukan raidallisia. Paista 175 asteessa noin 20 minuutin ajan. Tarkista kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, pohja on valmis.




Anna taikinan jäähtyä kokonaan ennen kumoamista. Suosittelen kumoamaan pohjan leikkuulaudan päälle, jolloin voit kätevästi leikata annospalat ilman hankalaa siirtelyä.

Voit odotellessa valmistaa kuorrutteen. Vatkaa tuorejuusto, voi ja tomusokeri sekaisin. Lisää sitten vaniljasokeri, 1/2 dl kirsikkalientä sekä tippa elintarvikeväriä. Vatkaa hyvin. Laita kuorrute kylmään odottamaan. Kostuta pohja 1/2 dl kirsikkaliemellä ja anna imeytyä hetki ennen kuorruttamista.




Levitä kuorrute melko paksusti pohjan päälle. Laita pohja vielä hetkeksi kylmään ennen paloiksi leikkausta, jotta kuorrute jähmettyisi. Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä. Asettele jokaisen palan nurkkaan yksi kirsikka. Voit tarjoilla leivokset heti. Säilytä kylmässä.




Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti