Hyvää syntymäpäivää minulle! Tänään täytin hurjat 20 vuotta. Sen kunniaksi kävinkin eilen elämäni ensimmäisen kerran luovuttamassa verta ja teen sen ehdottomasti uudelleenkin!
Mutta nyt oikeaan asiaan. Synttärikakkuni teen ja tarjoilen vasta maaliskuun puolella, sillä pidämme yhdistetyt synttärikahvittelut äitini kanssa. Tänään kirjoitan reseptin risotosta, jonka tein viime viikonloppuna. Annos on kuudelle.
Risotto:
5 dl riisiä
5 dl oliiviöljyä
1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 kourallista tuoretta ruohosipulia
kana- tai kasvisliemikuutio
Laita kattilaan oliiviöljy ja riisi. Kun riisi on hieman lämmennyt, lisää joukkoon silputtu sipuli ja valkosipuli. Kun sipuli on pehmennyt, lisää kattilaan 2 dl vettä. Keitä kohtalaisella lämmöllä kokoajan sekoittaen. Lisää joukkoon pilkottu paprika. Kun puolet nesteestä on imeytynyt, lisää taas 1 dl vettä ja haluamasi liemikuutio. Jatka samaan malliin; kun puolet nesteestä on imeytynyt, lisää vielä 2 dl ja lopuksi vielä 1 1/2 dl. Yhteensä vettä tulisi lisätä 6 ja puoli desiä.
Kun kaikki neste on imeytynyt, lisää hienonnettu ruohosipuli. Jos riisit ovat vielä liian kovia, laita kansi kattilan päälle muutamiksi minuuteiksi, jolloin risotto hautuu kypsäksi. Nauti samantien.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti