Avokado-pastasalaatti:
250 g pastaa
2 syöntikypsää avokadoa
2 valkosipulinkynttä
1 tuore chili
1 dl (parmesaani)juustoraastetta
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna tai 1 rkl kuivattua basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruuna-/limemehua
1/2 tl suolaa ja pippuria
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä valmis pasta kylmän veden alla ja jätä valumaan.
Halkaise avokadot, poista siemenet ja paloittele kippoon. Murskaa avokadot karkeasti haarukalla. Seokseen saa jäädä muutamia paloja, eli ei tarvitse olla sileää sosetta. Hienonna valkosipulin kynnet ja chili (muista poistaa siemenet). Sekoita avokadon joukkoon. Lisää lopuksi seokseen basilika, öljy, sitruuna- tai limemehu, juustoraaste ja mausteet.
Sekoita avokadoseos pastan joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa esimerkiksi patongin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti