sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Kinderpiirakka

Hyvää pääsiäistä!

Melkein vuosi sitten ystäväni teki kinderpiirakkaa ja se oli ensimmäinen kerta kun maistoin ja edes kuulin kyseisestä piirakasta. Makuhan oli tietysti taivaallinen! Tänä vuonna pääsiäisen kunniaksi halusin leipoa kyseistä piirakkaa ja ystäväni antoi saman reseptinkin minulle. Selasin läpi useita reseptejä ja tämä kuulosti kaikin puolin parhaimmalta, sillä muissa resepteissä oli aivan kohtuuttomia määriä sokeria ja voita. Jos kinder-munat ovat sinun herkkuasi, suosittelen kokeilemaan tätä piirakkaa!

Ohje on mitoitettu 50 senttiselle uunipellille.


Taikina:

3 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl kiehuvaa vettä
150 g sulaa voita
2 kananmunaa

Voikreemi:

150 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

250-300 g maitosuklaata (suosittelen 300, helpompi levittää)
65 g valkosuklaata (esim. puolikas pandan suklaalevy)


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita sokeri, jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään. Kiehauta vesi ja sulata voi. Hämmennä nesteet varovaisesti kuivien aineiden joukkoon. Sekoita vielä munat yksitellen taikinaan.




Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia 200 asteessa. Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kuin levität kreemin päälle.

Valmista kreemi vatkaamalla pehmeää voita ja tomusokeria noin 5-10 minuutin ajan. Lisää lopuksi vielä vaniljasokeri. Levitä kreemi jäähtyneen pohjan päälle ja laita piirakka jääkaappiin jähmettymään. Kreemin tulee olla jähmeää ennen suklaan levitystä, jottei kreemi ja suklaa sekoitu keskenään.




Valkosuklaan suosittelen sulattamaan suoraan pursotuspussissa: valitse vahvaa muovia oleva pussi (esim. minigrip-pussi) jonne laitat suklaapalat. Laita kulhoon lähes kiehuvan kuumaa vettä ja upota pussi veteen. Muista olla varovainen ettei suklaan sekaan mene vettä, sillä silloin suklaa menee kokkareiseksi. Jätä pussi kuumaa veteen, niin suklaa pysyy sulana samalla kun sulatat maitosuklaan kulhossa. Kuorruta piirakka nopeasti maitosuklaalla. Pursota maitosuklaan päälle valkosuklaalla vaakaviivoja ja marmoroi. Marmorointi tarkoittaa, että vedät molempiin suuntiin pystysuunnassa viivoja esim. hammastikulla tai veitsellä. Laita vielä jääkaappiin jähmettymään, jolloin palat leikkaantuvat kauniisti.




Leikkaa palat käyttäen terävää veistä, jolloin saat kauniita selkeitä palasia. Säilytä leivoksia jääkaapissa, jottei suklaa pääse sulamaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti