sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Pikaiset sämpylät ilman hiivaa

Tässä eräs ilta minulla alkoi ihan älyttömästi tehdä mieli tuoreita sämpylöitä iltapalaksi, mutta eipä kaapissa tietenkään hiivaa ollut, koska eihän sitä ikinä silloin ole kun yhtäkkiä tarvitsisi! Niinpä aloin googletella sämpyläohjeita, joihin ei käytetä hiivaa ja löysinkin todella hyvän ja tahdonkin ehdottomasti jakaa sen! Tämä ohje on siis Wicked sweet kitchen -blogista napattu ja jos koskaan tulee yllättävä sämpylän himo, eikä ole aikaa nostatella taikinaa tai hiivaa ei löydy, kokeile ihmeessä tätä reseptiä!

Minä pidän hieman rouheisemmasta taikinasta ja siksi vähensinkin vehnäjauhojen määrää ja korvasin osan kaurahiutaleilla. Jos kaurahiutaleet eivät ole sinun juttusi, voit laittaa yhteensä 5 dl vehnäjauhoja ja unohtaa kaurahiutaleet kokonaan.


Sämpylät:

3 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 1/2 dl vettä


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää hunaja ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.

Ota taikinasta palloja ja muotoile jauhoisilla käsillä sämpylöiksi. Paista sämpylöitä uunissa noin 12-15 minuuttia. Nauti samantien!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti