maanantai 16. toukokuuta 2016

Uuniperunat feta-kasvistäytteellä

Olen alkanut yhtäkkiä pitää perunoista yllättävän paljon. Erityisesti uuniperunat on mieleeni, sillä niitä on niin helppo muokata ja varioida täytteellä, jolloin kyllästyminen ei ole niin helppoa. Tein joku aika sitten tonnikalatäytteellä, mutta jäin kaipailemaan tiettyä raikkautta täytteeseen. Seuraavalla kerralla kokeilin tätä feta-kasvistäytettä Hella & houkutus -blogista, ja ai että tässä olikin kaikki kohdillaan! Niin raikasta ja niin täyttävää. Erityisesti tykkäsin, että täyte pohjautuu kermaviiliin, eikä esim. majoneesiin tai tuorejuustoon, jolloin se on huomattavasti kevyempi, eikä täytteestä niinkään tule ähky.

Muokkasin reseptiä omaan makumaailmaan sopivammaksi ja kirjoitankin blogiini reseptin muokkaamassani muodossa.


Uuniperunat:

2 kpl Rosamunda perunoita per syöjä

Feta-kasvistäyte:

200 g kermaviiliä
200 g fetajuustoa (esim. Apetinan pakettifeta)
rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 pieni kurkku
1 paprika
mustapippuria


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese perunat huolella. Pistele niihin haarukalla ympäriinsä muutamia reikiä. Kääri perunat foliokääreisiin ja paista noin tunnin ajan uunin keskitasolla.





Valmista täyte kaatamalla ensiksi kermaviili kippoon. Paloittele joukkoon feta ja murskaa rouheasti haarukalla. Ei haittaa vaikka pieniä paloja jäisikin, ne antavat mukavaa suutuntumaa.

Pilko kasvikset ja heitä kaikki sekaan. Mausta vielä mustapippurilla.





Nauti perunoista runsaan täytteen kera. Nams!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti