perjantai 15. huhtikuuta 2016

Mustikkapiirakka

Pari päivää sitten minulle iski yllättävä himo niinkin perinteiseen leivonnaiseen kuin mustikkapiirakkaan. Itselläni ei ollut jemmassa nopeaan hätään reseptiä, joten pikaisella googletuksella valkkasin Kotikokista paljon kehutun reseptin. Tein pienenpieniä muutoksia reseptin rakenteeseen.

Resepti on melko isokokoinen, mutta sopiva noin 30 senttiseen piirakkavuokaan. Muruseosta tulee paljon; jos et tykkää paljosta murusta, puolita annos! Itse käytin koko määrän, ja huomasin että raakana murua näyttää olevan todella paljon mutta paistuttuaan muru asettuu mielestäni juuri sopivaksi. Tämä resepti on erittäin makea ja pienelläkin palalla makeanhimo on varmasti taltutettu!


Taikina:

150 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
400 g mustikoita

Murutaikina: (jos et pidä isosta määrästä murua, puolita annos!)

100 g voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita sokeri ja huoneenlämpöinen voi keskenään vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja vaniljasokeri erillisessä kulhossa sekaisin. Lisää sitten voi-sokeri-vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina 30 senttisen voidellun piirakkavuoan pohjalle. Kaada pohjan päälle mustikat ja levitä tasaisesti.

Valmista murutaikina nyppimalla kaikki ainekset keskenään murumaiseksi. Ripottele muru tasaisesti koko piirakan päälle.




Paista piirakka noin 30 minuutin ajan pari pykälää keskitasoa alempana, jotta pohja varmasti kypsyy, muttei piirakka pääse kuitenkaan palamaan päältä.




Piirakan maku paranee entisestään yön yli jääkaapissa seistyä. Voit halutessasi tarjoilla piirakan vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

1 kommentti: