Totta puhuen olen jo lähes tämän saman reseptin jakanut blogissani aikoja sitten, mutta tämä keksiresepti on ylivoimaisesti parhain, mitä olen koskaan maistanut ja makuyhdistelmät ovat myös ehdoton ykkönen, minkä vuoksi halusinkin tämän himpun verran muokatun version päivittää ja tuoda jälleen pinnalle. Alkuperäinen reseptihän on peräisin lemppariblogistani, Lunni leipoo.
Muistakaa, että avain ihanan sitkeisiin ja pehmeisiin cookieihin on tarpeeksi lyhyt paistoaika! Vaikka keksit vaikuttaisivatkin hieman liian pehmeiltä uunista otettaessa, ne hieman vetäytyvät pellillä levätessään, jolloin saat cookieille ominaisen rakenteen aikaan.
Resepti:
110 g voita
2 dl fariinisokeria
1 tl vanilja-aromia
1 kananmuna
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
100 g macadamiapähkinöitä
100 g valkosuklaata
Ota voi ja muna ajoissa huoneenlämpöön. Rouhi macadamiapähkinät ja valkosuklaa karkeasti.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi (muutaman minuutin ajan). Lisää vaniljauute ja kananmuna ja vatkaa huolellisesti sekaan.
Yhdistä jauhot ja ruokasooda erillisessä kulhossa ja sekoita sitten vaahdon joukkoon. Juuri ennen kuin jauhot ovat yhdistyneet vaahtoon, lisää pähkinät ja suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä ylityöstä.
Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
Ota viilentynyt taikina jääkaapista ja laita uuni lämpenemaan 175 asteeseen. Ota taikinasta lusikoilla kökkäreitä ja paina niitä hieman kasaan peltiä vasten. Laita korkeintaan 9 pellille, sillä keksit leviävät.
Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia, kunnes reunat ovat ottaneet hieman väriä, mutta näyttävät vielä hieman alikypsyneiltä.
Anna keksien jäähtyä ja jähmettyä rauhassa ennen liikuttelua aluksi pellillä ja tarvittaessa vielä ritilällä.
Nautiskele maailman parhaimmista cookieista!
Olen tehnyt tällä ohjeella varmaan 50 kertaa ja aina yhtä ihania!! Lisää reseptejä Pauliina! :)
VastaaPoista