sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Rosmariiniperunat

Vihdoin jaan kanssanne tämän luottoruokani, mitä teen yhä uudelleen ja uudelleen. Super herkullista ja kohtalaisen terveellistäkin! Reseptiin ei paljoa vaadita ja kummempia taitojakaan tämä ruokalaji ei vaadi. Suosittelen myös perunoiden kylkeen tekemään jonkin sortin dipin, sillä se sopii tähän erityisen hyvin. Itse olen toisinaan ostanut ihan sipsihyllyltä valmiin dippimausteseoksen ja toisinaan teen chilidippiä, josta laitankin reseptin mukaan.


Rosmariiniperunat:

1kg perunoita
oliiviöljyä
2-3 tl rosmariinia
hyppysellinen suolaa

Chilidippi:

200 g kermaviiliä
1-2 rkl sweet chili saucea  


Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori perunat ja pilko ne lohkoiksi. Laita perunat pellille ja kaada päälle runsaasti öljyä. Sekoittele perunoita vielä käsin pellillä, jotta öljy sekoittuu kaikkiin perunoihin. Ripottele päälle tasaisesti rosmariinia ja suolaa.




Paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia, kunnes perunoista tulee ihanan rapsakan näköisiä. Kääntele ja sekoittele perunoita paiston puolivälissä.

Perunoiden paistuessa tee dippi. Sekoita sweet chili sauce kermaviilin kanssa. Tämä on hyvin pitkälti makukysymys kuinka tulisesta dipistä tykkää, joten chili saucen määrä on erittäin liikkuva. Laita dippi odottelemaan jääkaappiin.




Perunat maistuvat joko pelkältään dipin kanssa tai esimerkiksi lohen kanssa. Nautiskele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti