lauantai 5. maaliskuuta 2016

Brownie-cupcakes

Tein myöhäiset ystävänpäiväleivokset jokin aika sitten töihin vietäväksi. En olisi parempaa reseptiä voinut valkata, sillä nämä kuppikakut olivat aivan uskomattoman hyviä. Taikina ei ollut liian makea, mikä sopi vallan mainiosti minun perinteiseen supermakeaan vaniljakuorrutteeseen. Taikinan reseptin löysin jälleen kerran Lunni Leipoo -blogista. En ikinä kyllästy siihen blogiin! Tämä on ehdottomasti yksi lemppari cupcake resepteistä, mitä olen koskaan kokeillut!


Brownie-cupcakes:

3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2,4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 dl kaakaojauhetta
170 g voita
2 kananmunaa
2 rkl maitoa


Vaniljakuorrute:

250g tomusokeria
80 g voita
0,25 dl maitoa
pari tippaa vanilja-aromia
punaista elintarvikeväriä



Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi ja jätä jäähtymään. Sekoita yhteen vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita toisessa kulhossa sokerit, kaakaojauhe ja voisula. Sekoita mukaan munat yksi kerrallaan ja maito. Lisää vielä joukkoon lopuksi kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.




Jaa taikina muffinsivuokiin, täytä noin 2/3 vuoasta. Paista uunissa 16-20 minuutin ajan. Voit testata kypsyyttä tikulla; jos tikkuun tarttuu vain vähän märkää taikinaa, voit ottaa kuppikakut ulos, sillä ne kypsyvät vielä hetken koloissaan. Anna kuppikakkujen jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kuin otat ne vuoasta.







Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi keskenään. Yhdistä erillisessä kipossa maito ja vanilja-aromi. Lisää sitten neste hiljalleen tomusokeri-voiseokseen. Vatkaa ainakin 5 minuutin ajan, jotta kuorrutteesta tulee kuohkeaa ja vaaleaa. Lisää lopuksi elintarvikeväri. Pursota kuppikakut haluamallasi tyylillä. Minä käytin jälleen Wiltonin 2D tyllaa, lempparini!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti