maanantai 13. tammikuuta 2014

(Pika)Whoopies

Ystävälläni oli muutama päivä sitten synttärit ja synttärilahjaksi hän halusi, että leipoisin jotakin! Pyyntö tuli vähän viime hetkillä ja hirveässä paniikissa mietin, mitä leipoisin. Tilannetta auttoi se, että Kinuskikissalla oli whoopiehin pikaversio, joka pääsikin nyt sitten kokeiluun. Normaalisti whoopien väliin laitetaan vaahtokarkkilevitteestä tehtyä seosta, mutta tässä pikaversiossa väliin laitetaan kokonainen vaahtokarkki. Pienen muutoksen ohjeeseen tein: jauhoja ei kannata laittaa lautaselle, kun käytät whoopieta ja vaahtokarkkia mikrossa, sillä siitä jää vain ruma jauhoinen läntti keksiin. Ja keksi ei siis tarttunut lautaseen kiinni ilman jauhoja, mikä oli jauhon tarkoitus. Lopputulos oli kuitenkin suunnitelmien mukainen ja maistui kaikille.

Whoopies:

60 g voita
1 ¼ dl ruokosokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
2 ½ rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
¾ dl kevytkermaa


reilu 20 vaahtokarkkia


Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri keskenään erillisessä kulhossa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voisokeriseokseen. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoja ja kevytkermaa.




Laita taikina pursotuspussiin, jossa on iso, pyöreä tylla. Pursota leivinpaperin päälle noin 2 euron kolikon kokoisia nokareita. Jätä reilusti leviämisvaraa.





Paista pohjia 175 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota paperista.



Laita lautaselle whoopie-pohjia. Laita jokaisen pohjan päälle vaahtokarkki. Lämmitä mikrossa miedolla lämmöllä (noin 270 W) 40-60 sekuntia, kunnes vaahtokarkki on tahmaista. Paina vaahtokarkkien päälle toinen pohjapuolikas.


Voit jättää whoopiet koristelematta tai koristelemalla ihan haluamallasi tavalla. Päälle voi pursottaa kuvioita tai tehdä vaikka sokerimassakukkia. Liimasin kukat keksiin kiinni tomusokeri-vesiseoksella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti