maanantai 20. tammikuuta 2014

Sitruunasorbetti

Tämä hieman kevyempi herkku on kaikin puolin loistava: tarpeeksi makea, raikas ja helppo tehdä! Reseptistä tulee 4-6 annosta, riippuen annoksien koosta. Resepti on alunperin Dansukkerin, mutta tein siihen melko monta muutosta. Sorbetti sulaa nopeasti huoneenlämmössä, että kannattaa pistää parempiin suihin samantien, kun sen pakastimesta ottaa. :)


Sorbetti:

2 dl vettä
2 dl sokeria
2 sitruunan puristettu mehu
1-2 tl sitruunan kuorta
2 munanvalkuaista
1 tl vaniljasokeria



Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes sokeri on sulanut. Lisää joukkoon sitruuna mehu ja sitruunan kuori. Jäähdytä seos.




Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.


Sekoita valkuaisvaahto jäähtyneeseen sitruunaliemeen. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos pakastimeen (itse laitoin ulos, koska -30 astetta pakkasta...) ja vatkaa tunnin välein kolme kertaa. 


Voit syödä sorbettia heti, kun se on tarpeeksi jäätynyt tai antaa sen olla useamman yön yli pakastimessa. Nostele sorbettia kulhoon ja nauti raikkauden ja makeuden yhdistelmästä! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti