Sorbetti:
2 dl vettä
2 dl sokeria
2 sitruunan puristettu mehu
1-2 tl sitruunan kuorta
2 munanvalkuaista
1 tl vaniljasokeria
Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes sokeri on sulanut. Lisää joukkoon sitruuna mehu ja sitruunan kuori. Jäähdytä seos.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita valkuaisvaahto jäähtyneeseen sitruunaliemeen. Mausta vaniljasokerilla. Laita seos pakastimeen (itse laitoin ulos, koska -30 astetta pakkasta...) ja vatkaa tunnin välein kolme kertaa.
Voit syödä sorbettia heti, kun se on tarpeeksi jäätynyt tai antaa sen olla useamman yön yli pakastimessa. Nostele sorbettia kulhoon ja nauti raikkauden ja makeuden yhdistelmästä! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti