Kakkupohja:
175g voita
2 1/2 dl sokeria
4 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
Maitosuklaakreemi:
200g maitosuklaata
250g mascarponea
50g voita
2 rkl tomusokeria
Kuorrute:
100g tummaa suklaata
3/4 dl kuohukermaa
1 rkl voita
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet siivilöiden vuorotellen veden kanssa taikinaan.
Vuoraa leivinpaperilla noin 18 x 26 cm vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa, uunin alatasolla, noin 60 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden pistämällä tikun kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei jää taikinaa.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan (ei puoliksi, vaan samalla tavalla, kuin täytekakkukin leikataan). Sulata paloiteltu suklaa. Vaahdota mascarpone, voi ja tomusokeri keskenään. Sekoita joukkoon suklaa. Levitä kreemi kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti