tiistai 4. helmikuuta 2014

Suklaakerrosleivokset

Heti alkuun pahoittelen blogin liian pitkään kestänyttä hiljaiseloa! Syynä siihen oli koko perheen herkuton tammikuu, joten leivottua tuli lähinnä vain silloin, kun kaverillä oli synttärit... Mutta nyt olen back in business ja lähdetäänkin liikkellee yltiömakeista suklaakerrosleivoksista!

Kakkupohja:

175g voita
2 1/2 dl sokeria
4 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl vettä

Maitosuklaakreemi:

200g maitosuklaata
250g mascarponea
50g voita
2 rkl tomusokeria

Kuorrute:

100g tummaa suklaata
3/4 dl kuohukermaa
1 rkl voita


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. 


Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet siivilöiden vuorotellen veden kanssa taikinaan. 



Vuoraa leivinpaperilla noin 18 x 26 cm vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa, uunin alatasolla, noin 60 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden pistämällä tikun kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei jää taikinaa.


Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan (ei puoliksi, vaan samalla tavalla, kuin täytekakkukin leikataan). Sulata paloiteltu suklaa. Vaahdota mascarpone, voi ja tomusokeri keskenään. Sekoita joukkoon suklaa. Levitä kreemi kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy.


Valmisteta kuorrute. Kiehauta kerma kattilassa ja siirrä syrjään. Sekoita joukkoon suklaapalat ja voi. Valuta kuorrute kakun päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Lopuksi leikkaa annospaloiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti