lauantai 4. tammikuuta 2014

Puolukka-suklaatiikerijäädyke

Joulupäiväksi tein jälkiruuaksi jäädykkeen, jonka ohjeen löysin Pirkka-lehdestä. Muutamia muutoksia tein ohjeeseen, esim. tiikerikuvioinnin tekoon. Puolukkaraita toi ihanaa raikkautta suklaan keskelle. Mielestäni tämä voisi jopa toimia paremmin, jos suklaasta tekisi raidan ja puolukkaseosta olisi enemmän.


Jäädyke:

200g tummaa suklaata
200g puolukoita (noin 3 dl)
1/2 dl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
250g mascarponea
3 kananmunaa
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria


Sulata suklaa varovaisesti ja sekoita tasaiseksi. Soseuta kohmeiset puolukat, sokeri ja mehu. Sekoita joukkoon mascarpone. Laita puolukkaraita jääkaappiin odottamaan.



Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Sekoita keltuaiset yksitellen suklaaseen. 



Sekoita jäähtynyt suklaaseos kermaan. Lisää valkuaisvaahto nostellen suklaa-kermaseokseen ja mausta vielä 1 rkl sokeria.



Huuhdo vuoka kylmällä vedellä. (Vuokaan saa ja pitää jäädä pisaroita, eli älä kuivaa vuokaa, mutta älä kuitenkaan jätä lammikkoakaan sinne). Laita noin puolet suklaaseoksesta vuokaan, sitten koko puolukkaseos ja lopuksi loput suklaaseoksesta. Peitä alumiinifoliolla ja laita vähintään 5 tunniksi pakastimeen, mieluiten yön yli. 

Anna jäädykkeen temperoitua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua. Kasta vuokaa erittäin kuumaan veteen helpottaaksesi sen irtoamista.


Koristele esimerkiksi suklaarouheella ja puolukoilla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti