keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Mansikka-valkosuklaajuustokakku

En ole pahemmin kerennyt leipomaan, kun on kiirettä pitänyt kirjoitusten kanssa. Nyt vihdoinkin laitan tänne blogiin synttäreilleni leipoman kakun, melko myöhässä kylläkin... Reseptin poimin Kinuskikissalta ja todellakin suosittelen tätä kaikille! Tämä kakku on sopivan raikas, ei liian makea ja sai hirvittävästi kehuja kaikilta. Ehdottomasti maistamisen arvoinen.

Koristeeksi tein valkosuklaaperhosia. Mallit perhosiin tulostin täältä.


Pohja:
180 g digestive-keksejä
20 g kuivattuja mansikoita
75 g voita tai margariinia
Täytevaahto:
6 dl kuohukermaa
400 g sitruunatuorejuustoa
Valkosuklaakerros:
½ täytevaahdosta
2 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
200 g ranskankermaa
2 rkl vettä
Mansikkakerros:
½ täytevaahdosta
5 liivatelehteä
300 g mansikoita
¾ dl sokeria
½ dl vettä

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä reunan suojaksi reunakalvo tai leivinpaperisuikaleita. Itse käytin halkaisijalta 24 senttistä ja laitoin leivinpaperia reunoille, onnistui hyvin. Voit sivellä sisäreunaan myös kevyesti ruokaöljyä saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin.
Hienonna digestive-keksit ja kuivatut mansikat.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksi-mansikkamurska. Levitä seos vuoan pohjalle.


Vaahdota kuohukerma. Sekoita joukkoon sitruunatuorejuusto. Jaa seos kahteen kulhoon yhtä suuriin osiin. Laita molempien täytekerrosten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Yhdistä suklaasula ja ranskankerma keskenään. Sekoita nämä toiseen vaahtopuolikkaaseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat mansikkatäytteen.


Soseuta mansikat. Sekoita mansikkasose ja sokeri lopun täytevaahdon joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateliemi täytteeseen. Kaada täyte vuokaan varovasti lusikan kautta, jotta kerrokset säilyvät ehjinä.



Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle ennen koristelua. Piirrä leivinpaperille perhosmallista perhonen ja pursota suklaa ääriviivojen mukaisesti toiselle puolelle. Jos haluat perhosten siipien olevan hieman koholla, taita leivinpaperi keskeltä kahtia ennen pursotusta. Aseta suklaaperhoset kuivumaan esimerkiksi v-asennossa olevan kirjan päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti