keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Helpot juustosämpylät

Yhtenä iltana tuli iltapalaksi leivottua tuoreita sämpylöitä. Nämä sämpylät ovat kohtuunopeat ja jos juusto ei ole sinun juttusi, sen voi helposti jättää ohjeesta pois. Riippuen sämpylöiden koosta, tällä ohjeella saa ainakin 15 sämpylää.

Sämpylät:

5 dl vettä
2 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
10,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
juustoa


Lämmitä vesi +42 asteiseksi. Sekoita joukkoon hiiva huolella. Sekoita seuraavaksi joukkoon suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen sekoittaen vähän väliä. Lisää noin puolessa välissä jauhoja öljy ja sitten taas lisää jauhoja. Vaivaa, kunnes kaikki jauhot ovat sekoittuneet taikinaan. Laita kohoamaan lämpimään paikkaan noin 30 minuutiksi.



Vaivaa kohonnut taikina tangoksi ja pilko oman maun kokoisia palasia. Pyörittele sämpylöiksi. Laita sämpylän päälle muutama  juustosiivu. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita ja sisältä kypsiä.



 Nauti lämpiminä ja tuoreina!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti