Kinuskin ohje on Kinuskikissalta ja suosittelen sitä kovasti kaikille. Kinuski pysyi täydellisesti kakun päällä ja oli helposti leikattavissa. Se ei imeytynyt kakkuun vaan pysyi kauniin tasaisena kokoajan. Kinuskikissan sivuilta löydät myös paljon vinkkejä, jos kompastuskivet mietityttävät. Itse kuitenkin koin kinuskin valmistuksen melko mutkattomaksi ja jos reseptiä noudattaa tunnollisesti, ei ongelmia varmastikaan synny. Käytä aitoa kuohukermaa eikä esim. vispikermaa, koska silloin epäonnistumisen mahdollisuus on suurempi.
Täytekakkupohja:
Tarvitset kolme samankokoista lasia
3 munaa
saman verran sokeria
saman verran jauhoja + vajaa 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
omenamehua kostutukseen
5 dl lakkoja
1 dl trooppista hilloa
2 pkt vispikermaa (à 2,5 dl, tästä riittää myös kakun koristeluun)
Kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon. Kaada taikina halkaisijaltaan 22 cm vuokaan. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia.
Kakun jäähdyttyä leikkaa se kolmeen osaan. Valmista lakkatäyte sekoittamalla lakat ja hillo yhteen. Laita puolet marjaseoksesta ensimmäisen kerroksen päälle. Laita seuraavaksi kermavaahtoa oman maun mukaan. Kokoa kakku loppuun toistamalla vaiheet. Kostuta myös kansiosa. Laita kakku jääkaappiin odottamaan kinuskin valmistumista.
Ota teflon-kattila ja mittaa ainekset. Sekoita ja anna sen kiehahtaa. Kiehahtamisen jälkeen laske lämpötila puoleenväliin ja anna maltillisesti kiehua 15-25 minuuttia. Suorittamalla vesilasitestin voit tarkistaa, onko kinuski valmista. Kaada lasiin kylmää vettä ja tiputa tippa kinuskia sinne. Jos kinuski liukeaa veteen, se ei ole valmista. Kinuskin kuuluu jäädä yhtenäiseksi köntiksi veteen, joka ei sormilla poimittaessa leviä. Kaada kinuski heti kakun päälle, jolloin voit vielä hieman levittää sitä.
Koristele lisäksi oman maun mukaan esim. pursotuksilla ja lakoilla.
Hyvää isänpäivää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti