keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Pesto-tomaatti-mozzarellapiirakka

Kaapissa kutkutellut aito italialainen pesto pääsi jälleen käyttöön, kun päätin päivällis-iltapalaksi tehdä suolaisen piirakan. Itselläni tuli käytettyä mini-mozzarelloja, koska niitä löytyi jääkaapista mutta kauniimman lopputuloksen saat jos pilkot siivuja kokonaisesta isosta pallurasta.


Pohja:

150g voita
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl (mozzarella)juustoraastetta
1/2 dl kylmää vettä
 
 Täyte:
 
3 tomaattia
2 pkt mozzarellaa

Pestoseos:
 
2 kananmunaa
135 g pestoa
1 dl ruokakermaa
1/2 dl (mozzarella)juustoraastetta

Sekoita pohjan ainekset keskenään sekaisin ja painele taikina halkaisijaltaan noin 26 senttiseen piirakkavuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan siksi aikaa, että valmistat täytteen.
 
 Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Viipaloi tomaatti ja mozzarella.




Asettele tomaatti- ja mozzarellasiivut limittäin vuorotellen pohjan päälle. Valmista pestoseos sekoittamalla kulhossa munat, kerma, pesto ja juustoraaste. Kaada seos pohjan päälle.


Paista ensin uunin alatasolla 10 minuuttia. Nosta sitten piirakka keskitasolle ja paista vielä 20 minuuttia. Anna vetäytyä ainakin tunnin verran ennen syömistä, jolloin palat pysyvät paremmin koossa. Makuun tämä ei tosin vaikuta, eli jos olet kovin nälkäinen, voit kyllä syödä piirakan vaikka samantien!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti