Kukkakaali siivet:
1 kukkakaali (itse pienin sen verran, että pellillinen tuli täyteen. Osa kukkakaalista jäi yli)
öljyä leivinpaperin voiteluun
Leivitystaikina:
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1/2 tl (savu)paprikajauhetta
1 dl vettä
Tulinen kastike:
1/2 - 1 dl Texas Pete Hot Sauce (1 dl = erittäin tulinen)
1/2 - 1 rkl sulatettua voita (1 rkl per 1 desilitra)
Lisäksi:
kermaviiliä
porkkanoita suikaloituna
Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen. Pese kukkakaali ja paloittele siitä suunnilleen samankokoisia suupaloja. Itse paloittelin sen verran, että yksi pellillinen tuli täyteen.
Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, suola ja paprikajauhe. Lisää vielä vesi ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele kukkakaaleja leivitystaikinassa esim haarukan avulla, niin saat koko kukkakaalin peittymään taikinaan. Asettele leivitetyt kukkakaalit öljyllä voidellulle leivinpaperille.
Paista kukkakaaleja noin 20-25 minuuttia, käännä puolivälissä.
Valmista odotellessa tulinen kastike sekoittamalla Texas Pete ja voisula yhteen. Pilko samalla porkkanat suikaleiksi.
Ota kukkakaalit uunista. Kokoa ne kohtuu tiiviiseen kasaan ja kaada tulinen kastike niiden päälle. Pyörittele kukkakaaleja käsin niin että kastiketta tulee varmasti jokaiselle kaalille. Laita vielä uuniin 5-10 minuutiksi, kunnes kastike on imeytynyt kukkakaaleihin. Voit halutessasi myös nostaa lämpötilaa 250 asteeseen ja peltiä ylemmäs, jolloin kukkakaalit rapsakoituvat ennestään. Muista kuitenkin tarkkailla jatkuvasti, etteivät ne pääse palamaan.
Tarjoile kukkakaalit porkkanatikkujen ja kermaviilin (+ dipin) kanssa. Voit syödä ne joko samantien tai antaa jäähtyä. Tulisuus laimenee hieman jäähtyessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti