keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Kukkakaali-"wingsit"

Kasvissyöjähenkisen ihmisen unelma toteutui, kun löysin inspiraatioreseptin kukkakaali siipiin eli wingseihin. Nämä maistuvat takuuvarmasti myös vannoutuneimmille lihansyöjille, koska kaalin maku ei maistu lähestulkoon yhtään vaan maku on suunnilleen sama kuin perinteisissä kanansiivissä. Tulisuutta voi myös säädellä oman maun mukaan Texas Pete -kastikkeen määrällä. Tarkemmat ohjeet annankin reseptissä. Lisäksi tulisuus hieman laimeni kukkakaalien jäähtyessä, eli suoraan uunista otettaessa ne olivat huomattavasti paljon tulisempia kuin noin puolen tunnin päästä.


Kukkakaali siivet:

1 kukkakaali (itse pienin sen verran, että pellillinen tuli täyteen. Osa kukkakaalista jäi yli)
öljyä leivinpaperin voiteluun

Leivitystaikina:

1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1/2 tl (savu)paprikajauhetta
1 dl vettä

Tulinen kastike:

1/2 - 1 dl Texas Pete Hot Sauce  (1 dl = erittäin tulinen)
1/2 - 1 rkl sulatettua voita (1 rkl per 1 desilitra)

Lisäksi:

kermaviiliä
porkkanoita suikaloituna


Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen. Pese kukkakaali ja paloittele siitä suunnilleen samankokoisia suupaloja. Itse paloittelin sen verran, että yksi pellillinen tuli täyteen.

Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, suola ja paprikajauhe. Lisää vielä vesi ja sekoita tasaiseksi.

Pyörittele kukkakaaleja leivitystaikinassa esim haarukan avulla, niin saat koko kukkakaalin peittymään taikinaan. Asettele leivitetyt kukkakaalit öljyllä voidellulle leivinpaperille.

Paista kukkakaaleja noin 20-25 minuuttia, käännä puolivälissä.



Valmista odotellessa tulinen kastike sekoittamalla Texas Pete ja voisula yhteen. Pilko samalla porkkanat suikaleiksi.




Ota kukkakaalit uunista. Kokoa ne kohtuu tiiviiseen kasaan ja kaada tulinen kastike niiden päälle. Pyörittele kukkakaaleja käsin niin että kastiketta tulee varmasti jokaiselle kaalille. Laita vielä uuniin 5-10 minuutiksi, kunnes kastike on imeytynyt kukkakaaleihin. Voit halutessasi myös nostaa lämpötilaa 250 asteeseen ja peltiä ylemmäs, jolloin kukkakaalit rapsakoituvat ennestään. Muista kuitenkin tarkkailla jatkuvasti, etteivät ne pääse palamaan.



Tarjoile kukkakaalit porkkanatikkujen ja kermaviilin (+ dipin) kanssa. Voit syödä ne joko samantien tai antaa jäähtyä. Tulisuus laimenee hieman jäähtyessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti