torstai 16. lokakuuta 2014

Vadelma-tummasuklaaganache macaronit

Pitkästä aikaa päätin tehdä macaroneja. Tällä kertaa kokeilin vanhettaa valkuaisia ja suosittelenkin sitä erittäin paljon. Vaikka macaronit onnistuivat viime kerrallakin, näiden kohdalla lopputulos oli vieläkin parempi. Kokeilin myös uutta reseptiä kuoria varten, jonka löysin täältä. Pikkuisia muutoksia tuli tehtyä, mutta muuten samalla reseptillä mennään.


Macaronit:

90 g valkuaisia
25 g sokeria
200 g tomusokeria
110 g mantelijauhetta
(elintarvikeväriä)

Täyte:

200 g tummaa suklaata
1/2 dl kuohukermaa

+ vadelmamarmeladia


Vanheta valkuaisia päivän tai parin verran (itse vanhetin 2 päivää). Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe sileäksi. Jos käytät jauhemaista elintarvikeväriä, lisää se tomusokeriseokseen. Vatkaa valkuaiset huoneenlämpöisinä ensin kevyeksi vaahdoksi (minuutti-pari). Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan kokoajan vatkaten kunnes vaahto on kovempaa ja kiiltävämpää.







Lisää ensin pieni määrä tomusokeri-mantelijauheseosta valkuaisvaahtoon ja sekoita voimakkaasti parilla pyöräytyksellä joukkoon. Kääntele sitten loput jauheseoksesta varovaisemmin vaahdon joukkoon. Älä sekoita liikaa, lopeta, kun ainekset ovat hyvin sekoittuneet.




Pursota noin 3 cm kokoisia ympyröitä ja jätä pari senttiä väliä. Pamauta uunipeltiä muutaman kerran pöytään, jotta ilmakuplat katoavat. Jätä kuoret pöydälle kovettumaan 45 minuutiksi. 




 Lämmitä uuni 140 asteeseen. Paista keskitasolla 15-20 minuuttia (minä paistoin 18). Irrota kuoret leivinpaperista vasta täysin jäähtyneenä, muuten ne saattavat jäädä kiinni paperiin.




Valmista täyte sulattamalla suklaa erillisessä kulhossa. Lämmitä kerma kattilassa mutta älä kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sulanut suklaa. Käytä kattilaa vielä jälkilämmöllä, jolloin seoksesta tulee tasaista.




 Laita kuoren keskelle pieni määrä vadelmamarmeladia. Pursota reunoille suklaaganachea. Paina kansi varovaisesti kiinni.




Macaronit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, mutta voit huoletta maistella niitä samanakin päivänä. Voit myös halutessasi pakastaa osan täytettyinäkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti