Kasviscarbonara:
400 g (täysjyvä)spaghettia
100 g babypinaattia (tai pinaattia pienemmäksi pilkottuna)
1 valkosipulin kynsi
6 keltuaista (huoneenlämpöisiä)
50 g parmesaania tai pecorinoa raastettuna + ylimääräistä lopuksi raasteena päälle
4 rkl ruokakermaa
pippuria ja suolaa
Keitä spaghettia 2 minuuttia vähemmän, mitä pussin keitto-ohje sanoo. Ota talteen noin kauhallinen keitinvettä. Pilko valkosipuli hienoksi ja kuullota se reilussa määrässä öljyä. Ota pannu pois levyltä ja lisää joukkoon pinaatti. Sekoita kunnolla ja jätä odottamaan.
Sekoita kulhossa keltuaiset, juustoraaste, kerma, suola ja pippuri keskenään. Lisää keitetyn ja valutetun pastan joukkoon talteen otettu kauhallinen keitinvettä ja pinaatti-valkosipuliseos. Lisää lopuksi myös keltuais-juustoseos ja sekoita hyvin.
Raasta pinnalle vielä parmesaania ja ripottele hieman pippuria ja nautiskele herkullisesta kasviscarbonarasta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti