keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Pinaatti-juustomuffinit

Pinaatti on minun uusi lempiherkkuni ja olenkin viimeaikoina tehnyt siitä vähän kaikenlaista ruokaa. Tällä kertaa käytin pinaattia suolaisiin muffineihin ja lopputulos oli niin herkkua!


Resepti:

30g voita
1 sipuli
5,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1/2 tl cayennepippuria
250 g juustoraastetta (voit käyttää melkein mitä tahansa juustoa, mozzarella, cheddar, yms)
2,2 dl maitoa
1 kananmuna
100 g baby pinaattia (tai isoja lehtiä pieneksi pilkottuna)
(auringonkukan siemeniä muffinien pinnalle)


Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sulata voi pannulla ja paista siinä hienoksi pilkottu sipuli. Jätä odottamaan. Mittaa jauhot, leivinjauhe, cayennepippuri ja juusto kulhoon.







Sekoita toisessa kulhossa keskenään maito ja muna ja kaada seos sitten hitaasti jauhojen joukkoon kokoajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes ainekset ovat kokonaan sekoittuneet.





Sekoita pinaatti ja sipuli keskenään pannulla ja kaada ne sen jälkeen taikinaan. Sekoita varovaisesti esim. puuhaarukalla, kunnes pinaattisipuliseos on tasaisesti sekoittunut taikinaan.

Lusikoi taikina muffinivuokiin noin puoleen väliin. Paista muffineja 30-35 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä eikä muffinin keskelle työnnettyyn tikkuun jää taikinaa. Halutessasi voit lisätä muffinien pinnalle auringonkukan siemeniä ennen paistoa.





Anna muffinien jäähtyä hetki ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti