Pohja:
225 g digestive-keksejä
85 g voita
Mustikkasiirappi:
2,5 dl mustikoita
1/2 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
Täyte:
250 g pehmeää ricottaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2 kananmunaa
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sula voi. Painele noin 24 x 20 cm vuokaan. Paista uunissa 5 minuuttia ja jätä sivuun jäähtymään.
Mittaa siirappiainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia (pakastemustikoita huomattavasti pidempään) kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi ja mustikoiden rakenne on kokonaan hajonnut. Jätä sivuun jäähtymään.
Vatkaa huoneenlämpöistä ricottaa ja tuorejuustoa keskinopeudella kunnes ne notkistuvat. Lisää sokerit ja sekoita. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Vatkaa kunnes kaikki ainekset ovat täysin sekoittuneet ja täyte on tasaista ja pehmeää. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
Tiputtele lusikalla mustikkasiirappia satunnaisesti täytteen päälle. Vetele vielä veitsellä raitoja pinnalle.
Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltäkin hyytynyttä ravistettaessa.
Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten vielä jääkaapissa ainakin 2 tuntia ennen paloittelua.
Oi miten hyvältä (ja epäterveelliseltä...) näyttää! Rakastan just tommosia mustikkapiirakoita, joissa mustikat on sotkettu johonkin rahka- tai tuorejuustohommaan. Pitääpä kokeilla joskus!
VastaaPoistaSuosittelen! Eikä näitä tullu ahmittua kerralla liikaa, koska sen verran makeita kuitenkin oli :D
Poista