Kesä ja tuoreet marjat ovat yksi parhaimmista jutuista ikinä, eikä olekaan kesäisempää leivosta kuin mansikkatartaletit. Jos mansikat eivät maistu tai miellytä, ne voi kyllä korvata ihan millä marjoilla tahansa. Reseptin bongasin Kinuskikissalta, mutta käytin tilalla eri rahkaa, jolloin täytteestä tuli kevyempi ja pehmeämpi. Reseptissä on käytetty vaniljakreemijauhetta, jota löytyy kyllä useimmista suurista ruokakaupoista. Jos kuitenkin sitä ei löydy tai ei jostain syystä tahdo käyttää, blå band vanhanajan vaniljakastike on korvaava aines ja sitä käytetään samassa suhteessa.
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
150 g voita
1 rkl kylmää vettä
Vanilja-rahkatäyte:
2 1/2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
125 g (Ehrmann) rahka-jugurttia
1 rkl vaniljakreemijauhetta (tai vanhanajan vaniljakastike jauhetta, blå band)
+ pinnalle mansikoita
Sekoita vehnäjauhot ja sokeri kulhossa. Nypi pehmeä voi joukkoon. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina voideltujen tartalettivuokien pohjalle (halkaisija n. 8 cm) ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.
Paista pohjia 200 asteessa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen kuin irrotat vuoista.
Leikkaa osa mansikoista siivuiksi ja koristele tartaletit. Halutessasi voit myös laittaa kokonaisen mansikan koristeeksi keskelle. Tartaletit säilyvät jääkaapissa parikin päivää.
Suosittelen kuitenkin syömään tartaletit samantien, koska tuoreina ne ovat ehdottomasti parhaimpia! Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti