Tätä melko perinteistä ja superhelppoa herkkua tein viime sunnuntaina harvinaislaatuisten vieraiden kunniaksi. Resepti, joka löytyi Fazerin sivuilta, oli juuri täydellinen, varmasti yksi parhaimmista, mitä olen kokeillut. Mutakakku pitää jättää sisältä hieman "raa'aksi", jolloin se on ihanan löysää ja suussasulavaa. Itse tarjosin vielä kyljessä vaahdotettua vaniljakastiketta, nam!
Tämä kakku on täydellinen, jos haluat valmistaa tarjottavan päivää ennen tarjoilupäivää, sillä maku vain paranee yön yli.
Mutakakku:
200 g tummaa suklaata (mielestäni taloussuklaa parasta)
200 g voita
4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Lisäksi:
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele 24 senttinen irtopohjavuoka, voit myös halutessasi jauhottaa sen, mutta itse en sitä tehnyt. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet erillisessä kipossa. Sulata suklaa ja voi keskenään kattilassa ja kaada munasokeriseokseen. Lisää lopuksi vielä kuivat aineet ja sekoita varovaisesti, älä ylityöstä.
Kaada valmis taikina irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla noin 15-17 minuuttia. Muista, että uunista otettaessa mutakakun kuuluu hieman höllyä. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua. Parhaimman tuloksen saat, kun annat kakun olla jääkaapissa yön yli ja tarjoilet vasta seuraavana päivänä.
Vatkaa juuri ennen tarjoilua vaniljakastike vaahdoksi. Ripottele kakun päälle tomusokeria. Voila!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti