Tämän kyseisen reseptin bongasin Australian Masterchefistä! Australialainen kokki, Donna Hay, kävi opettamassa kilpailijoille tämän reseptin ja enköhän minäkin sen sieltä kirjannut ylös. Kaikista haastavinta oli muuttaa australialaiset mitat eurooppalaisiksi; australian ruokalusikka on 20ml ja heillä on myös käytössä mitta nimeltä "cup". Olen siis reseptiin muuttanut jo valmiiksi oikeat mitat. Tähän reseptiin en valitettavasti ottanut välivaiheista kuvia (seuraavissa tulee olemaan! terveisin: viisastunut) mutta pyrin selostamaan vaiheet hyvin! Muutama vinkki vielä alkuun:
Itseäni huolestutti aluksi täytteen koostumus; se oli kuin lättytaikinaa, eli hyvin "löysää". Täyte kuitenkin hyytyy uunissa ja jääkaapissa. Paistamisen jälkeen kakun kuuluu olla vielä hieman "raakaa" keskeltä. Ricotan löytäminen voi tuntua työläältä, mutta sitä myydään normaaleissa isoissa ruokakaupoissa, kuten Prismassa, tuorejuustohyllyllä. Siellä kuitenkin myydään kahdenlaista: kovaa ja pehmeää. Kova ricotta näyttää hieman fetajuustolta ja on pakattukin fetajuustomaisesti. Pehmeä ricotta taas on "purkissa". Tähän kakkuun pitää käyttää juurikin pehmeää ricottaa.
Pohja:
1/2 dl ja 2 rkl mantelijauhetta
vajaa 2 dl (190 ml) vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
90 g voita
Lämmitä uuni 150°C. Mittaa mantelijauhe, vehnäjauhot, sokeri ja voi kulhoon. Nypi taikina sormilla tasaiseksi. Painele taikina vuokaan (Ø20-24) tarvittaessa lusikalla, tasaiseksi. Paista 15 minuuttia vaaleankultaiseksi.
Täyte:
330 g tuorejuustoa
500 g pehmeää ricottaa
4 munaa
3 dl ja 2 rkl sokeria
20 ml raastettua sitruunankuorta
4 rkl sitruunamehua
1/2 tl vanilja-aromia
2 rkl maissi- tai perunajauhoja + 2 rkl vettä
Sekoita tuorejuusto, ricotta, munat, sokeri, sitruunankuori ja -mehu sekä vanilja-aromi keskenään. Yhdistä maissi-/perunajauhot ja vesi, ja sekoita ne juustoseokseen.
Voitele vuoan reunat ja kaada täyte vuokaan. Kopsuttele varovaisesti poistaaksesi ilmakuplat. Painele tarvittaessa kuplia lusikalla. Paista 150°C tunnin ajan. Sammuta uuni ja paista jälkilämmöllä vielä toinen tunti. Laita juustokakku jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Lopputuloksena on hieman sitruunainen ja erittäin herkullinen juustokakku! Tämä ohje on todennäköisesti paras, mitä itse olen kokeillut. Erittäin helppo ja herkullinen, mutta vie kieltämättä paljon aikaa!
Pauliina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti