sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Perinteinen mansikka-banaanitäytekakku

Pikkuveljeni syntymäpäivän kunniaksi leivoin hänelle nyt viikonloppuna täytekakun. Makutoiveena oli mansikka-banaani (niin kuin joka vuosi...). Tee kakkupohja valmiiksi edellisenä päivänä ja koristele juhlapäivänä. Tämä kyseinen kakku oli neljän munan täytekakku, joten tässäpä helppoakin helpompi ohje ja yksinkertainen mutta kaunis koristeluidea.

Kakkupohja:
Tarvitset kolme samanlaista lasia
4 munaa
Saman verran sokeria
Saman verran vehnäjauhoja + 1 tl leivinjauhetta


Lämmitä uuni 175°. Voitele ja "korppujauhota" vuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, jonka jälkeen lisää vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia.



Kakun täyttämisessä ja koristelussa voi käyttää mielikuvitusta ja omat makutoiveet kannattaa ottaa huomioon. Tähän kakkuun laitoin väliin sekä banaania että mansikkaa. Vaihtoehtoisesti voi laittaa toiseen väliin pelkkää banaania ja toiseen mansikkaa jne. Kakun päällä oleviin mansikoihin sivelin vielä hieman hyytelösokeria kiillettä antamaan.

Lopputulos näytti sitten tältä! (Innostuin hieman valokuvaamaan)





4 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen täytekakku! :)

    Ps. sinulle ois haaste blogissani :D
    www.thesugarfantasy.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :--) Haasteen teen varmaan hieman myöhemmin, koska näin bloggailun alkuvaiheissa ajattelin keskittyä vain itse resepteihin. :) Kiitos haasteesta kuitenkin!

      Poista
  2. Voi miten kaunis kakku ja varmasti myös herkullinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos paljon! :) Kyllä se näytti synttärisankarille ja vieraille hyvin maistuvan!

      Poista