Näihin macaroneihin laitoin sitruunakreemitäytteen, mutta se oli suoraan sanottuna pahaa. Ajattelin siis laittaa tähän aiemmin kokeilemani valkosuklaaganache-täytteen, joka oli erittäin hyvää! Jos joku kuitenkin haluaa tietää tämän sitruunakreemin ohjeen, kirjoitan sen mielelläni vaikka kommentteihin.
Itse macaronien ohje on grammoissa, sillä ne ovat tarkempia, ja näiden osaksi jopa pahamaineisten leivonnaisten kanssa ei voi olla liian tarkka! Vatkaamisen kanssa saa myös olla varovainen: minä en käyttänyt enää valkuaisvaahdon jälkeen sähkövatkainta ollenkaan.
Macarons:
25 g sokeria
100 g kananmunan valkuaisia
125 g mantelijauhetta
225 g tomusokeria
(jauhemaista elintarvikeväriä)
Siivilöi aluksi mantelijauhe ja tomusokeri. Lämmitä uuni 140°.
Vatkaa valkuaisista ja sokerista vaahto siten, että vatkaat valkuaisiin aluksi hieman kuohkeutta ja lisäät sokerin vähitellen. Kun vaahto on valmis, lisää elintarvikeväriä. Huom! väri vaalenee huomattavasti, kun lisäät tomusokerin ja mantelijauheen, joten jos haluat kirkkaan värin, lisää elintarvikeväriä vielä vaikka se näyttäisi sopivan väriseltä.
Jauhemaista elintarvikeväriä saa esimerkiksi apteekeista |
Tämä olisi kaivannut vielä lisää väriä, jotta macaronseista olisi tullut haluamani värisiä... |
Sekoita siivilöity mantelijauhe ja tomusokeri valkuaisvaahtoon. Älä vatkaa liikaa, lopeta vatkaus heti, kun ainekset ovat sekaisin!
Pursota leivinpaperille noin 4 cm halkaisijaltaan olevia macaronseja. Anna pinnan kuivua vähintään 45 minuuttia ennen uuniin laittoa.
Paista noin 15 minuuttia. Irrota macaronit leivinpaperista vasta niiden jäähdyttyä.
Valkosuklaaganache:
200 g valkosuklaata
½ dl kuohukermaa
Paloittele ja sulata suklaa. Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä kiehumispisteeseen asti. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaa sekaan. Jos seoksesta ei tule tasaista, voit tarvittaessa käyttää seosta lämpimällä liedellä (jälkilämmöllä). Pursota täyte macaronin toiseen puoliskoon ja paina "kansi" kiinni. Voilà!
Pauliina
Ihanan täydellisä macarooneja. Itselläni on resepti jossa neuvotaan valkuaiset erottelemaan jo edellisenä päivänä. Vaahto pysyy kiinteämpänä eikä taikina leviä.
VastaaPoistaSeuraavaa reseptiä ja kuvia odotellessa :)
Eeva
Kiitos kehuista ja erityisesti vinkistä! Täytyykin kokeilla, jos ja kun noita ensi kerralla leivon. Uusi resepti tuleekin jo huomenna, tänään alkaa leivonta. :) Kiitoksia vielä kommentistakin :)
Poista