sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Wiener nougat crush-maitosuklaafudge

Eilen leivoin tytöille joululahjaksi suklaafudgea. Kaapista löytyi Wiener nougat crushia pussillinen ja päätinkin kokeilla, miten se sopisi näiden kanssa. Toimi loistavasti! Fudgen teko onnistuu tietysti myös ilman mitään ylimääräisiä rouheita tai sitten esimerkiksi käyttämällä Wiener nougatin sijasta eri pähkinärouheita.

En valitettavasti tajunnut ottaa parhaista fudgepaloista kuvia, sillä menin paketoimaan ne samantien tyttöjä varten. Kauneimmat fudgepalaset menivät luonnollisestikin lahjapaketteihin ja kotiin syötäväksi jäi vähemmän kauniit reunapalat. 


Fudge:
200 g maitosuklaata
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
3 rkl hunajaa
50 g voita
1 ½ dl Wiener nougat crushia





Rouhi maitosuklaa. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Lisää hunaja ja voi.


Anna kiehua hiljaa kuplien, kunnes seos sakenee. Voit testata, onko seos valmista tiputtamalla tipan seosta vesilasiin. Jos tippa hyytyy eikä leviä, seos on valmista. Jos taas omistat lämpömittarin, seoksen tulisi olla 116 asteista.
Lisää joukkoon maitosuklaa- ja Wiener nougat crush. Vatkaa seosta sähkövatkaimella pari minuuttia.

Kaada fudgeseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään.


Leikkaa terävällä veitsellä haluamasi kokoisiksi palasiksi. Säilytä fudgepaloja jääkaapissa.






Erittäin helppoa, hyvää ja makeaa!

2 kommenttia:

  1. Nam! Tamä resepti pitääkin pistää muistiin :)
    Minulla on haaste sinulle blogissani, käy katsomassa :) http://sokeripolya.blogspot.fi/2013/11/haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita ihmeessä! Paljon positiivisia kommentteja sain näistä. :) Minulla odotteleekin tuo samainen haaste jo toisestakin blogista, pitäisi saada aikaiseksi tehtyä sekin! :)

      Poista