perjantai 15. marraskuuta 2013

Focaccia

Nyt on vuorossa ensimmäinen suolainen leivos täällä blogissa! Tätä italialaista herkkua olen maistellut monenlaisina versioina täällä Suomessa, mutta mikään ei ole ollut läheskään yhtä hyvää kuin aito focaccia Italiassa. Tämän ohjeen löysin kuitenkin aikoinaan Pastanjauhantaa blogista ja parempaa focacciaa en Suomessa ole maistanut! Ei tämä edelleenkään vedä vertoja aidolle italialaiselle mutta läheltä liippaa! Pienen pieniä muutoksia olen reseptiin tehnyt. Kuvia valitettavasti on vain lopputuloksesta, mutta pyrin kirjoittamaan reseptin mahdollisimman selkeästi!

Focaccia:

4 dl vettä
50 g hiivaa (itse olen tähän mennessä käyttänyt vain kuivahiivaa, jota olen laittanut noin kaksi pussillista)
2 tl suolaa
1 tl sokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä

Vuokaan:


reilusti oliiviöljyä (noin 4 rkl)


Päälle:

oliiviöljyä päälle voideltuna
2 tl merisuolaa
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
10-15 kivetöntä kalamata-oliivia


Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (tai noin +42 asteiseksi, jos teet kuivahiivalla). Liota joukkoon hiiva, suola ja sokeri.


Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja oliiviöljy. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella 10-15 minuuttia. Taikina saa jäädä melko löysäksi ja ”käsiin tarttuvaksi”.


Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.


Voitele 20 x 30 sentin kokoinen reunallinen uunivuoka oliiviöljyllä. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Sivele leipä oliiviöljyllä. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.


Ripottele pinnalle tuoretta timjamia ja rosmariinia sekä ripottele merisuolaa. Leikkaa oliivit renkuloiksi ja painele oliivit taikinaan.


Paista 225 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti