Hyvää isänpäivää kaikille isille! Isänpäivän ja isän syntymäpäivän kunniaksi leivoin tänään lakka-lakritsijuustokakun. Makutoive tuli suoraan isältä itseltään, resepti löytyi Kodin kuvalehdestä. Jos olet lakritsin ystävä, suosittelen tätä sinulle, koska lakritsi on erittäin suuressa osassa! Hillasattumat juustokakkutäytteessä piristävät ja tuovat makua runsaasti! Kuitenkin, jos tätä toiste teen, korvaan todennäköisesti lakritsikuorrutteen kinuskilla, joka mielestäni sopisi tähän kakkuun paremmin.
Pohja:
200 g digestivekeksejä
100 g voita
Laita lakat valumaan siivilään. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoka. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele seos vuokaan. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 prk (200g) ranskankermaa
3 kananmunaa
Sekoita tuorejuusto, sokerit ja ranskankerma keskenään. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Levitä valutetut lakat keksipohjan päälle.
Kaada tuorejuustotäyte vuokaan lakkojen päälle. Paista 185 asteisessa uunissa keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna kakun vetäytyä uunissa jälkilämmössä vielä noin 10 minuuttia. Jäähdytä kakku ennen kuorruttamista.
Kuorrute:
1 dl kuohukermaa
120 g pehmeitä lakritsitoffeekaramelleja (esim. Hopeatoffee, Kick)
Kuumenna kerma kattilassa ja sekoita lakritsitoffeet joukkoon vähän kerrallaan, kunnes kaikki karamellit ovat sulaneet ja seos on tasaista. Anna jäähtyä hetki ja kaada kuorrute kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti