Lättytaikina (n. 10 kpl)
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 dl ruisjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte
Kananmunia
kinkkua
juustoraastetta
Sekoita kaikki ainekset maidon joukkoon. Jätä lettutaikina puoleksi tunniksi jääkaappiin seisomaan.
Paista kaikki letut normaaliin tapaan voissa. Älä kuitenkaan tee niistä kovin paksuja. Galettejen kuuluu olla ohuita ja rapeita.
Paista seuraavaksi kananmunat valmiiksi. Kananmuna kuuluisi paistaa vain toiselta puolelta ja asetella kananmunan "raaka" puoli ylöspäin letun päälle, mutta koska minä pidän vain kokonaan kypsistä munista, paistoin ne kokonaan.
Lämmitä valmis lettu molemmilta puolilta pienellä lämmöllä ja kokoa se. Laita ensin kinkku, sitten kananmuna ja lopuksi juustoraaste. Anna juuston sulaa hieman ja taittele sitten reunat päälle. Juusto ikään kuin liimaa reunat kiinni.
Ja valmista tuli! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti