maanantai 14. huhtikuuta 2014

Suklaa cookies

Olin viikonloppuna serkkujen ja kummitädin luona kylässä ja meillä oli kunnon herkkulauantai! Leivottiin sekä pitsaa että suklaa cookiesseja. Koska pitsan ohjeen olen tänne jo aiemmin laittanutkin, tässä tulee vain suklaa cookieihin ohje. Tärkeintä näissä on ottaa keksit ajoissa pois uunista; keksin tulee olla sitkeä, ei kuiva ja rouskuva!

Resepti:

150g voita
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 tl ruokasoodaa
200-250g suklaata


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rouhi ensimmäisenä suklaa. Palaset voivat olla kooltaan oman maun mukaisia, itse tykkään eniten hieman reilumman kokoisimmista palasista.




Vaahdota voi sähkövatkaimella. Lisää sokeri, fariinisokeri ja munat joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.




Sekoita jauhot, vaniljasokeri, suola ja ruokasooda keskenään erillisessä kulhossa. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi suklaarouhe.




Nosta kulhosta pieniä taikinakönttejä ja muotoile ne käsin kekseiksi. Jätä reilusti tilaa, sillä keksit leviävät uunissa erittäin paljon. Paista keksejä noin 10 minuuttia, koosta riippuen. Jos teet pienempiä, lyhennä myös paistoaikaa. Keksien kuuluu olla pehmeitä ja taikinamaisia uunista otettaessa, näin ne kypsyvät pöydällä ihanan sitkeiksi cookieiksi.



Anna keksien jäähtyä hieman ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti