tiistai 23. joulukuuta 2014

Arabialainen maustekakku

Heti ensimmäisenä tahdon toivottaa kaikille oikein hyvää joulua! Huomenna en blogin puolella pyöri, joten siksi jo näin päivää etuajassa toivottelen. Muutamissa seuraavissa päivityksissäni onkin luvassa jouluisia herkkuja.

Erilaiset maustekakut, kuivakakut ja kahvikakut ovat aivan loistava joululahjaidea. Kakku menee kätevästi pakkaseen, jos sille ei heti löydy syöjiä ja siitä saa erittäin nätin näköisen joululahjan. Tänä jouluna leivoin kaksi kakkua, jotka menivät joululahjaksi. Ensimmäinen oli tämä arabialainen maustekakku, jonka reseptin löysin Mimmin keittiö -blogista. Suosittelen kakkua kaikille. Maku oli ihanan jouluinen ja valmistus äärettömän simppeli. Jätin muutamia aineksia ohjeesta pois, sillä ne eivät olleet mielestäni niin välttämättömiä.

Tein kakun 1,8 litran kuivakakkuvuokaan.


Arabialainen maustekakku:

200 g voita
250 g sokeria
3 kananmunaa
2 dl kermamaitoa (1 dl kermaa, 1 dl maitoa)
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria


Kuorrute:

50 g voita
6 dl tomusokeria
3 rkl kuumaa kahvia
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl kanelia


Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, suola, kaneli, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan vuorotellen munat, kermamaito ja kuivat aineet. Sekoita hyvin ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin yhden tunnin ajan. Kakku on valmis, kun tikulla tökätessä tikkuun ei jää taikinaa.




Valmista kuorrute vaahdottamalla ensin voi. Lisää sitten kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Lisää kahvia, jos kuorrute näyttää liian tönköltä eikä veitsellä levitettävältä.




Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista, sillä muuten kuorrute sulaa kakun päälle. Kuorrutetta tulee aika reipas määrä, itsellänikin jäi sitä yli ja liika on aina liikaa. Kuorruttaminen kannattaa aloittaa kakun sisältä, sitten alhaalta ja vasta lopuksi päältä. Tällöin kuorrute ei kerkeä jähmettyä heti ja mahdolliset nomparellit tarttuvat paremmin kuorrutteen pintaan.




Koristele kakku oman makusi mukaan. Itse käytin talviaiheisia lumihiutale nomparelleja ja valkoisia helmiä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti