perjantai 19. joulukuuta 2014

Jouluiset piparkakku-cupcakes

Eräs ystäväni kysyi minulta joku aika sitten, voisinko opettaa hänelle cupcakeiden leipomista. Tietysti minä suostuin ja raahasin leivontavälineet ystäväni luo ja leivoimme yhdessä näitä joulunmakuisia cupcakeja. Taikinassa piparkakkumauste maistuu erittäin voimakkaasti, eli jos maistat raakaa taikinaa, älä säikähdä, sillä mausta tulee miedompi kakkujen käytyä uunissa. Valitsin kuorrutteeksi mahdollisimman simppelin kuorrutteen, sillä taikina itsessään on melko voimakkaan makuinen.


Piparkakku-cupcakes:

100 g voita
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
200 g vaniljarahkaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl rouhittua suklaata
2 tl piparkakkumaustetta
2 tl leivinjauhetta

Tuorejuustokuorrute:

130g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
50 g voita



Rouhi suklaa. Vaahdota voi ja fariinisokeri kevyeksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat ja vaniljarahka. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi suklaarouhe.




 Lusikoi taikinaa muffinsivuokiin hieman yli puolenvälin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä esim. hammastikulla.




Laita cupcaket jäähtymään ja valmista kuorrute sillä välin. Vatkaa pehmennetty voi ja tomusokeri keskenään. Lisää tuorejuusto. Vatkaa muutaman minuutin ajan, kunnes kuorrute notkistuu hieman, mutta varo vatkaamasta liikaa, sillä silloin kuorrute ei enää pysy muodossaan.

Kuorruta täysin jäähtyneet cupcaket. Säilytä valmiita cupcakeja jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti