tiistai 30. joulukuuta 2014

Kaneli-tiikerikakku

Joulu on vietetty ja kohti uutta vuotta hurjaa vauhtia mennään! Mainitsinkin edellisessä postauksessa laittavani toisenkin jouluisen kuivakakkureseptin tänne ja tässä sitä nyt olisi tarjolla. Varmasti yksi suosituimmista kuivakakuista, tiikerikakku, saa uuden jouluisen vivahteen, kun suklaaraidan vaihtaakin kaneliraidaksi. Joulun alla toimii erittäin hyvin! Resepti on simppeli ja lähestulkoon samanlainen kuin perinteisen tiikerikakun resepti.

Resepti on 1,8 tilavuiseen vuokaan sopiva.


Kaneli-tiikerikakku:

250 g voita
2 1/2 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl appelsiinimehua
4 1/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl kanelia
2 rkl kermaa


Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon appelsiinimehu. Sekoita erillisessä kulhosa venhäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita ne taikinaan.

Ota kolmannes taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaneli ja kerma.




Voitele ja korppujauhota vuoka. Laita puolet vaaleasta taikinasta vuokaan, sitten kaikki kanelitaikina ja sitten loput vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla sieltä täältä, jotta taikinat sekoittuvat.




Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin tunnin ajan. Kakku on kypsä, kun tikulla pistettäessä tikkuun ei jää taikinaa. Kumoa vasta, kun kakku on jäähtynyt.




Lopuksi, oikein hyvää uutta vuotta kaikille jo näin hieman etuajassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti