tiistai 6. tammikuuta 2015

Puolukkajäädyke ja kuuma kinuskikastike

Joulu alkaa olla jo olla aika kaukana takana mutta minä tarjoilen teille vielä tänään joulunaikaisen jälkiruokareseptin. Tällä kertaa tein jouluaaton jälkiruuaksi puolukkajäädykettä käteviin annoskippoihin ja päälle kaadettiin kuumaa kotitekoista kinuskikastiketta. Mahdottoman helppoa ja erittäin maukasta! Jäädyke tehdään edellisenä päivänä ja kinuskin voi jättää hiljakseltaan itsekseen kiehumaan, kun itse päivällistä syödään. Saat helposti valmiit annokset kun laitat jäädykkeen jäätymään kertakäyttöpahvimukeihin ja kun jälkkärin aika koittaa, kippaat kupit nätille lautaselle ja voila!

Tästä reseptistä tulee noin 6-8 annosta, annoksien koosta riippuen.


Puolukkajäädyke:

400 g puolukoita (noin 6 dl)
1 dl sokeria
4 rkl appelsiinimehua
500 g mascarponea

Kuuma kinuskikastike:

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria


Soseuta hieman kohmeiset puolukat, sokeri ja mehu. Kun puolukat ovat kunnolla soseutuneet, vatkaa vielä sähkövatkaimella joukkoon mascarpone.



Lusikoi jäädykettä pahvimukeihin haluamasi kokoisiksi annoksiksi. Laita jäädykekupit pakasteeseen ja anna olla yön yli. Ota kupit jääkaappiin pehmentymään ainakin 30 minuuttia ennen tarjoilua.




Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Keitä kinuskia hiljalleen kattilassa noin 15-30 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu hieman. Kippaa jäädykekupit toisin päin lautaselle ja jäädykkeen tulisi valua kupista ulos ja muodostaa kauniin näköinen annos.




Kaada kinuski kuuman kestävään kannuun ja kaada jäädykkeen päälle reilusti kuumaa kinuskia. Nauti samantien!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti