tiistai 13. tammikuuta 2015

Avokadopasta

Tässä taas kasvissyöjien unelmaruoka! Avokadopasta on ihanan pehmeän makuista ja tämä resepti on paras, mitä olen itse kokeillut. Määrät eivät ole tässä niin tarkkoja; jos juustoa sattuu löytymään vain desi, se ei haittaa mitään! Tuoreet mausteet ovat parhaimpia, mutta itse käytin kuivattuja ja maku oli silti taivaallisen hyvä.


Avokadopasta:

500g spagettia (+ oliiviöljyä pastan sekaan)
2 valkosipulinkynttä
1 kokonainen tuore chili
2 syöntikypsää avokadoa
1 lime
1 rkl basilikaa
1 rkl persiljaa
2 dl parmesaanijuustoa (+ vähän päälle)
suolaa ja pippuria


Laita pasta ensimmäisenä kiehumaan ja tee pastan valmistuessa avokadokastike. Kastikkeen ja spagetin sekoittamista keskenään helpottaa, jos teet avokadokastikkeen isoon tarjoilukulhoon. Sekoita kulhossa pieneksi pilkottu valkosipuli ja chili (muista poistaa siemenet) sekä limen mehu. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi lusikalla avokadot kulhoon. Lisää mausteet ja juusto. Sekoita hyvin ja maistele, että erityisesti suolaa on tarpeeksi.



Pastan valmistuttua sekoita avokadokastike spagetin joukkoon. Lisää tarjoiluvaiheessa halutessasi päälle vielä parmesaania ja hiukan mustapippuria. Pasta on maukasta myöhemminkin, jolloin se on saanut hieman maustua.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti