keskiviikko 21. tammikuuta 2015

After Eight cupcakes

Olen epätoivoisesti yrittänyt saada joulusuklaani loppumaan, mutta tuntuu, että niitä tulee vain kokoajan lisää ja lisää. Olen jo pitkään halunnut kokeilla leipoa jotain lempisuklaistani, after eighteistä ja löysinkin kivan kuuloisen reseptin KakkuKatrilta. Muuttelin kuitenkin reseptiä jonkin verran itselleni mieluisemmaksi: jätin pikakahvijauheen kokonaan pois ja piimän sijasta käytin maustamatonta jugurttia. Kuorrutteen otin omasta takaani.

Tällä ohjeella sain 20 valmista cupcakea.


After eight cupcakes:

 3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl sokeria
125 g huoneenlämpöistä voita
2 isoa kananmunaa (tai 3 pienempää)
2,5 dl maustamatonta tai vaniljajugurttia
20 after eight suklaata (+ halutessasi ekstraa päälle)

Vaniljakuorrute:

250 g tomusokeria
80 g voita
0,25 dl maitoa
1 tl vanilja-aromia (tai pari tl vaniljasokeria)


Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota sitten erillisessä kulhossa voi ja sokeri. Lisää kananmunat voi-sokeriseokseen yksitellen kokoajan vatkaten. Lisää taikinaan kuivat aineet ja jugurtti pienissä erissä vuorotellen.




Laita taikinaa muffinsivuokiin sen verran, että pohja peittyy. Laita päälle yksi after eight suklaa ja lisää taas taikinaa niin, että suklaa peittyy. Älä täytä vuokaa kokonaan. Minulle tuli 20 cupcakea tästä taikinasta, mutta suosittelen täyttämään vuokia yksitellen, että taikinaa varmasti riittää kaikille suklaan päällekin.





Paista noin 15-20 minuuttia uunin keskitasolla 200 asteessa. Voit tarkistaa kypsyyden tökkäämällä leivoksia tikulla. Jos tikkuun jää taikinaa, leivos ei ole kypsä. Huomio kuitenkin, että tikkuun saattaa jäädä suklaata.




Valmista kuorrute samalla kun annat valmiiden leivosten jäähtyä. Vatkaa tomusokeria ja voita keskinopeudella kunnes ainekset ovat kunnolla sekoittuneet. Yhdistä maito ja vanilja-aromi keskenään ja lisää seos sitten tomusokeri-voivaahtoon lusikallinen kerrallaan. Sekoita kuorrutetta hyvin noin 5 minuutin ajan, jotta kuorrutteesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Kuorruta cupcaket vasta täysin jäähtyneinä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti