lauantai 31. tammikuuta 2015

Tonnikala-paprika-chilipiirakka

Suolaiset piirakat ovat kauhean käteviä tarjottavia monipuolisuutensa vuoksi. Täytteeksi voit laittaa lähes mitä ikinä itse tahdot ja se toimii aina. Suolainen piirakka sopii tarjottavaksi vaikka illanistujaisiin mutta toimii vallan mainiosti myös päivällisenä.


Piirakkapohja:

150g voita
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta (yhteensä koko piirakkaan tarvitset 150g juustoraastetta)
1/2 dl kylmää vettä
 
Täyte:
 
Creme bonjour chili&paprika
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
ripaus cayennepippuria
1 purkki tonnikalaa
1 paprika
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
+ juustoraastetta piirakan päälle


Nypi huoneenlämpöinen voi kuivien aineiden sekaan. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikina kunnolla. Painele taikina 24-26 senttiseen piirakkavuokaan. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista viilentynyttä piirakkapohjaa noin 10 minuutin ajan alatasolla.



Sekoita kulhossa creme bonjour, kananmunat, 2 dl juustoraastetta ja cayennepippuri keskenään. Pilko paprika, sipuli ja valkosipuli. Kuullota sekä sipuli että valkosipuli kevyesti pannulla. Valuta tonnikalasta vesi/öljy pois.




 Laita esipaistetun piirakkapohjan päälle ensin tonnikala, sitten paprika ja sipuliseos. Kaada lopuksi creme bonjour seos täytteen päälle. Ripottele koko komeuden päälle loput juustoraasteesta. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuutin ajan.




Anna piirakan vetäytyä hetki ennen syömistä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti