Nyt sitä ollaan palattu takaisin Suomen maalle Lontoosta ja aikaakin vihdoin löytyi taas leipoa jotain pientä. Olen jo pitkään halunnut kokeilla tehdä keksejä macadamiapähkinöillä, jotka ovat suurta herkkuani. Löysin hyvän reseptin Lunni leipoo -sivustolta. Lisäsin tosin reseptiin enemmän pähkinöitä, sillä mielestäni alkuperäisessä oli aivan liian vähän. Lopputuloksena oli ihanan sitkeitä cookieita reilulla määrällä pähkinäsattumia!
Cookiet:
110 g voita
2 dl fariinisokeria
1 tl vanilja-aromia
1 kananmuna
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
140 g macadamiapähkinöitä
Ota voi ja muna ajoissa huoneenlämpöön. Rouhi pähkinät karkeiksi paloiksi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi (muutaman minuutin ajan). Lisää vanilja-aromi ja kananmuna sekaan ja vatkaa huolellisesti.
Yhdistä vehnäjauhot ja ruokasooda erillisessä kulhossa. Sekoita taikinan joukkoon, mutta juuri ennen kuin jauhot ovat kokonaan sekoittuneet, lisää myös pähkinät. Sekoita tasaiseksi mutta varo ylityöstämästä.
Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota viilentynyt taikina jääkaapista. Asettele pelille oman maun kokoisia palluroita, mutta jätä reilusti tilaa väliin sillä keksit leviävät uunissa.
Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Keksien kuuluu jäädä "raa'an" näköisiksi keskeltä jolloin niistä tulee sitkeitä, ei rouskuvan rapeita. Anna keksien jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti